Терміни реалізації та умови зберігання продуктів, що швидко та особливо швидко псуються
дошкільних навчальних закладах, затвердженої спільним наказом МОН України та МОЗ України від 17 квітня 2006 р. № 298/227)
Назва продукту | Термін зберігання | Температура зберігання |
М’ясні напівфабрикати великими шматками* | Не більше 48 год. | Від +2° до +6°С |
Печінка:
|
24 год.48 год. | -«—«- |
М’ясо птиці:
|
48 год.72 год. | -«—«- |
Ковбаси варені:
|
72 год.48 год. | -«—«- |
Сосиски, сардельки вищого і першого ґатунків | 48 год. | -«- |
Риба всіх найменувань охолоджена | 24 год. | Від 0° до –2°С |
Риба і рибні продукти всіх найменувань заморожені** | 48 год. | -«- |
Молоко пастеризоване, вершки, ацидофілін*** | 36 год. | Від +2° до +6°С |
Кефір | 36 год. | -«- |
Сметана (фляжна) | 72 год. | -«- |
Сметана фасована | Згідно з терміном, зазначеним на упаковці | -«- |
Сир жирний і напівжирний | 36 год. | -«- |
Масло вершкове (нарізане брусочками)**** | 6 год. | -«- |
Яйця | 21 доба | -«- |
Продукція дитячих молочних кухонь | 24 год. | -«- |
Капуста білокачанна свіжа зачищена | 12 год. | Від +2° до +6° |
Петрушка, селера оброблені (напівфабрикати):
|
18 год.24 год. | -«—«- |
Цибуля зелена оброблена | 18 год. | -«- |
Кріп оброблений | 18 год. | -«- |
Овочі відварені неочищені | 6 год. | -«- |
____________
* Заморожене м’ясо зберігають у низькотемпературних холодильних шафах або у морозильних камерах при t° нижче 0°C до 5 діб.
** Заморожену рибу зберігають у низькотемпературних холодильних шафах або у морозильних камерах при t° –4° –6°C до 14 діб.
*** Молоко тривалого терміну зберігання у пакетах зберігають відповідно до умов і термінів зберігання, які зазначені на упаковці.
**** Масло вершкове (упаковка) зберігають згідно з терміном та умовами, які зазначені на упаковці.