Навчально-виховний комплекс № 24

"Дошкільний навчальний заклад — загальноосвітній навчальний заклад І ступеня"

НОРМИ заміни продуктів за енергоцінністю

malysh_povarenok

(Відповідно до додатка 8 до Постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження норм харчування у навчальних та оздоровчих закладах» від 22 листопада 2004 р. № 1591) 

Продукт, вага Продукт-замінник Вага, г
Яловичина, 1
(25% відходів)
Кролятина 0,97
Баранина 0,93
Птиця (тушки, стегенця) 0,77
Свинина (нежирна) 0,54
Ковбаса варена (сосиски, сардельки) 0,57
Риба (минтай, 23% відходів) 2,6
Серце яловиче 1,77
Сир кисломолочний напівжирний 0,9
Яйце куряче 1,02 (1/5 шт.)
Консерви «Яловичина тушкована» 0,6
Консерви «Сніданок туриста» 0,8
Молоко, 1 Молоко сухе 0,11
Молоко згущене стерилізоване 0,37
Молоко згущене з цукром 0,16
Вершки згущені з цукром 0,14
Вершки сухі 0,09
Сир кисломолочний напівжирний 0,33
Сир твердий 0,15
Кисломолочні продукти (кефір, наріне, лактинум, ацидофільне молоко тощо) 0,79
Сир кисломолочний напівжирний, 1 М’ясо (яловичина) 1,11
Риба (минтай, 23% відходів) 2,89
Сир твердий 0,45
Яйце куряче, 1 Сир кисломолочний напівжирний 0,87
М’ясо (яловичина) 0,98
Риба (минтай, 23% відходів) 2,53
Молоко 2,64
Яєчний порошок 0,26
Сир твердий 0,38
Риба, 1
(23% відходів)
М’ясо (яловичина) 0,39
Птиця (тушки, стегенця) 0,3
Консерви рибні натуральні 0,56
Сир 0,35
Яйце куряче 0,39
Картопля, 1
(30% відходів)
Капуста білокачанна 1
Капуста цвітна 0,74
Пюре картопляне сухе 0,25
Квасоля, горох свіжі 0,52
Квасоля, горох сухі 0,07
Бобові (зерно), 1 Квасоля, горох свіжі 4,25
Квасоля спаржева свіжа 7,4
Кукурудза консервована 4,94
Горошок зелений консервований 8,19
Квасоля консервована 8,19
Соєві продукти сухі або паста соєва 0,87 або 1
Томати свіжі, 1 Томати консервовані 1,04
Томатний сік 1,14
Буряк столовий свіжий, 1 Буряк консервований 1,08
Капуста свіжа, 1 Капуста морська 1
Капуста салатна 1
Салат 1
Капуста цвітна 1
Морква столова свіжа, 1 Морква консервована 1,04
Яблука свіжі, 1 Яблука консервовані 0,41
Сік яблучний 0,92
Яблука сушені 0,18
Сливи сушені 0,16
Абрикоси сушені 0,17
Родзинки 0,15
Сік виноградний 0,65
Сік сливовий 0,53
Масло вершкове, 1 Олія (соняшникова, кукурудзяна) 0,74
Хліб пшеничний, 1 Крупи пшеничні 0,73
Хліб житній 1,13
Хлібці пшеничні, житні 0,94
Сухарі пшеничні 0,75
Печиво галетне 0,25
Томатна паста, 1 Томатне пюре 0,66
Томатний соус 0,66
Томатний сік 3,42
Томати свіжі 2,95
Олія соняшникова, 1 Олія кукурудзяна 1
Олія соєва 1
Цукор, 1 Мед 1,25
Кондитерські вироби, 1 Мед, медопродукти 1

 Примітка. У разі надходження продовольчої сировини (продуктів харчування), у якій питома вага відходів перевищує стандартну, здійснюється контрольне кулінарне оброблення, під час якого встановлюється фактична кількість відходів. Результати оброблення засвідчуються актом за підписом трьох осіб, який затверджується керівником закладу.